Ännu en tripp till Ikea?

Igår var jag och Amalia på stranden för första gången, shit vad fint här är egentligen! Det var lite kallt att ligga där bara så det blev inte så långvarigt. Vi tog sen en liten shoppingrunda i stan för att göra av med ännu mer pengar (precis som att vi inte redan gjort av med tillräckligt?), men här finns sjukt mycket fina kläder så det var svårt att motstå. När vi kom hem gjorde vi lite mat sen började vi förfesta. Killarna kom hem och presenterade oss för vår nya husmaskot (vårt skohorn) Xenuu. Vi gick sen över till en granne på lite födelsedagsfest men vi var trötta båda två så det blev inte så långvarigt.
Efter att ha sovit ut idag kom Rebecca och hennes nya rumskompis Sanna hit och hämtade upp oss i en bil vi hyrde för att åka iväg till Ikea. Vad tänkte jag med när jag gick med på att åka till Ikea en gång till? Även om det var jobbigt och tog på mina krafter så var det i och för sig inte lika jobbigt som sist för då var det självaste döden. Då spenderade vi 6 hektiska timmar på Ikea då jag och Amalia sprang runt och plockade alla möbler och prylar till vår lägenhet samtidigt som vi fick hålla reda på två ivriga pojkar som yrade runt och hittade en massa rosa saker till deras rum. Efter att ha provat ut sängar i över en timme mötte vi upp de två förtvivlade killarna som berättade att de ropat ut våra namn i högtalarna och bad oss att aldrig lämna dem igen... uuuuhhh aldrig mer säger jag bara!
Men som sagt, dagens tripp blev hyfsat lindrig och ikväll blir det förmodligen bio, det ska bli mysigt!
Även denna natt pratade Amalia i sömnen så dagens nattord av Amalia blir: "Vad sa du?"
Kim och Xenuu

Vad är det egentligen för människor jag bor med?

Gårdagen började ganska lugnt, jag och Amalia låg nere vid poolen och solade. Vi skulle sedan ta oss iväg in till Los angeles för att hämta ut hennes visakort som kommit med posten (1,5 h innan de stängde, så klart i sista minuten). Vi fick för oss att vi skulle handla sushi på vägen och kom till slut fram till busshållsplatsen när den första bussen vi skulle ta gick från. När vi stått där lagom länge och väntat på bussen kommer en äldre dam fram och berättar för oss att den bussen inte gick på fredagar, great, det var bara att traska hemåt igen för det fanns inte en chans att vi skulle hinna dit i tid mer.
Väl hemma sätter vi oss ner i vårt bombnedslag till kök, med tanke på att killarna inte plockat undan ett skit efter sig. En stund senare stack jag ner och tränade och Rebecca anlände. Vi gjorde sedan vid oss och började städa köket. Och då, efter att ha varit borta över 12 h anländer killarna. Ljudnivån höjdes till 38 gånger så mycket som när bara vi tjejer var här och de börjar berätta om sin galna dag i Hollywood. De berättade om hur Kim ansökt till en skådespelarskola, om hur de spelat basket och nästan blivit tagna av polisen, om deras nya "bro" (en fågel?) och om att Kim precis gått med scientologerna, en sekt som han säkert aldrig kommer kunna lämna.
Kvällen blev ganska lyckat trots allt, vi hade ganska kul tillsammans och priset till kvällens mest underhållande människa går till Amalia. Hon slängde ur sig en hel del kloka ord under kvällen som "Ja gud vad tiden går fort, fast jag står still" eller när jag får ett sms av henne från ingenstans där det står "jag var honom så var du becca" ??? Det var inte lätt att förstå sig på hennes uttryck och när Joel väl förstått sig på en av sakerna Amalia försökte förklara med sina kodord så svarar hon lagom kaxigt "Ja, nu börjar de bruna håren komma fram!!!"
Även Joel slängde ur sig ett par kloka uttryck under kvällen som till exempel när han stormar in på vårt rum och skriker " Är de här man leker ryska påsken?" eller "Det är ju samma sak in och ut, fan vad tråkigt egentligen". Vad gick fel kan man ju undra? Men som sagt, kvällen blev rolig!
Jag har glömt nämna att Amalia pratar i sömnen, det kan vara väldigt intressant med tanke på att hon brukar komma med en klok mening varje natt och med tanke på att hon pratar så tydligt blir det lätt att förstå vad hon säger, men svårare att förstå meningen i det hon säger. Hittills har hon delat med sig av två kloka meningar, de är: "Ta dom... bjuder ni Rosa också?" och "Men vilken har du tackat ja till då?". Vem Rosa är och vad någon tackat ja till är det ingen som vet men jag tror på att jag till slut ska kunna komma fram till ett sammanhang i det hela!
Nu ska vi ner till stranden och få lite färg!
Amalia och Alexi
Joel, stylad av Amalia

Living in America

Jag kände att det faktiskt var dags att skaffa sig en blogg nu när jag flyttat till USA så att alla lär hemma kan uppdatera sig om vad jag sysslar med här borta. På så sätt slipper jag också berätta samma historier flera gånger!
Nu har jag varit här i 9 dagar och hunnit med ganska mycket. Jag har lyckats med att hitta en lägenhet, flyttat in, haft en hemsk dag på IKEA och handlat hem alla möbler och tillbehör till lägenheten. Jag har hunnit lära mig systemet på Santa Monicas gator och att hitta i staden. Jag har lärt känna massa nya människor och flyttat ihop med fyra stycken. Jag har också hunnit vara i skolan, kollar hur där ser ut, varit på informationsseminarium och gjort ett test i skolan. Mycket annat har också hunnits med men i stora drag är det de här sakerna som tagit upp våra första hektiska daga r i USA.
Nu har vi äntligen börjat komma i ordning så att vi kan njuta dessa två veckorna innan skolan kommer igång! Igår flyttade den femte killen (Alexi) in i vår lägenhet, så vi hade lite grillning på gården. Jag och Amalia var också en sväng i Hollywood på en fin rundtur och fick även se Beverly Hills. Vi hade även besök av Rebecca, en tjej vi haft lite kontakt med som kom till USA i onsdags.
Idag har jag och Amalia varit nere och solat nere vid poolen, vilket var lite svårt eftersom att solen tvunget skulle flytta sig hela tiden. Eftersom att solen står så lågt nu blev det mest att vi flyttade runt massa för att jaga solen. Efter det skulle vi in till Los angeles för att hämta hennes visakort som blivit hitskickat (eftersom att lilla klantiga Amalia tappade bort plånboken på arlanda när vi var på väg hit). Vi kom däremot inte så långt eftersom att bussen vi skulle ta tydligen inte gick idag, så vi kom fram till att vi inte hann. Om en liten stund ska jag ta mig ner till vårt gym och träna sen får vi lite besök av rebecca ikväll så blir det väl lite kapten morgan eller vin som man knappt hunnit unna sig än i all stress (det är ju ändå fredag).
Här kommer lite bildbevis av det vi hunnit dokumentera hittills :)
Den härliga utsikten från vår balkong :)
Lägenheten
Killarnas flickiga rum
Mitt och Amalias neutrala rum
Jag och Amalia vid Beverly Hills :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0